Get Him to the Greek (2010) Σηκωτός για τη συναυλία

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 Σχολιάστε


Ο Aaron Greenberg (Hill), ένας φιλόδοξος 23χρονος υπάλληλος προβληματικής δισκογραφικής εταιρείας, αναλαμβάνει μια δουλειά που θα απογειώσει την καριέρα του. Η αποστολή του: να πετάξει για Λονδίνο και να συνοδεύσει έναν Βρετανό Ροκ Σταρ, τον Aldous Snow (Russel Brand) στο Λος Άντζελες για μια επετειακή συναυλία στο Greek Theater, και μια σειρά συναυλιών αξίας 100 εκ. δολαρίων. Ο Βρετανός Ρόκερ Aldous Snow είναι εξαιρετικός μουσικός αλλά και εθισμένος σε ουσίες, αλκοόλ και σεξ. Ο Aaron Greenberg, κουρασμένος από τη συμβατική ζωή του και την κοπέλα του, ψάχνει για το νόημα της ζωής προσπαθώντας να οδηγήσει εγκαίρως τον Aldous στη συναυλία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν βρεθεί σε μερικά εξωφρενικά πάρτι, δεν θα περάσει καλά...

Ηθοποιοί: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne.
Σκηνοθεσία: Nicholas Stoller





Ο 34χρονος Nicholas Stoller σεναριογράφος και προσφάτως σκηνοθέτης, δεν είναι τυχαίος. Πως θα μπορούσε άλλωστε, με δουλειές όπως το Yes Man (2008) (σενάριο), το εξαιρετικό Fun with Dick and Jane (2005) και το ξεκαρδιστικό Forgetting Sarah Marshall (2008)(σκηνοθεσία) που προηγήθηκαν του «Σηκωτού». Μην αφήσετε κανέναν δυσκοίλιο κριτικό να σας παραπλανήσει. Αν απολαύσατε χωρίς τύψεις τα American Pie, το αριστουργηματικό Grandma's Boy (2006), το κλασικό Road Trip (2000), τον Borat (2006) -εντάξει ήταν ακραίο αλλά μοναδικό στο είδος του-, το εκπληκτικό Office Space (1999), το Zoolander (2001), το Superbad (2007), το αριστουργηματικό Step Brothers (2008), το ανεκδιήγητο The 40 Year Old Virgin (2008), το καλούτσικο Pineapple Express (2008), τότε αυτή η ταινία είναι στα μέτρα σας. Για όσους δεν προσβάλλονται με λίγο χοντροκομμένου χιούμορ, σίγουρα στο μέλλον θα ξαναδούν ευχάριστα αυτή την ταινία και δεν θα την ξεχάσουν, μετά το τέλος της προβολής της.
   

Ο Russel Brand δίνει ρεσιτάλ, υποδυόμενος τον ίδιο χαρακτήρα που μας σύστησε στο Forgetting Sarah Marshall το 2008, τον ροκ σταρ Aldous Snow με την βαριά αγγλική προφορά, λάτρη των πάρτι, του αλκοόλ και της κραιπάλης. Είναι τυχαίο ότι τον διάλεξε η Katy Perry; Δεν νομίζω.


Ο χοντρούλης Jonah Hill του Superbad (2007) θυμίζει τον Zachi Noy απ' την «Γρανίτα από λεμόνι» (1978), στη φυσιογνωμία και στην αγαθότητα αλλά και στην αδυναμία του στις ωραίες γυναίκες.







ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:  Αν δεν έχετε δει ακόμα το Get him to the Greek, σταματήστε την ανάγνωση και επιστρέψτε πάλι εδώ αφού δείτε την ταινία.



Σε guest ρόλους εμφανίζονται αυτοσαρκαζόμενοι
ο Sean 'P. Diddy' Combs (o Puff Daddy ντε) 

η Pink

η Christina Aguilera, o Tom Felton από τα Harry Potter, o Mario Lopez του "Saved by the Bell" (1989),
Mario Lopez του "Saved by the Bell"
 ο Lars Ulrich των Metallica που παίζει τον νυν της πρώην του Aldous,
ο Lars Ulrich των Metallica
"- So why don't you go and sue Napster, you little Danish twat?"
 που υποδύεται η Rose Byrne (Sunshine 2007).
Rose Byrne
O raper Pharrell Williams
Pharrell Williams

 Ακόμη και η Kristen Bell ως Sarah Marshall.

Kristen Bell ως Sarah Marshall
Να επισημάνουμε την παρουσία της Carla Gallo γνωστής από τα Superbad (2007) , Mission: Impossible III (2006), Forgetting Sarah Marshall (2008) και The 40 Year Old Virgin (2005) .
Η Carla Gallo ξελογιάζει τον Jonah Hill


African Child


O Sergio Roma (ως Sean Combs) αναθέτει στον Aaron Green την αποστολή του. Να φέρει τον ρόκερ Aldous στο LA για μια σειρά συναυλιών με πρώτη αυτήν στο Greek Theater.
Η πρώτη συνάντηση στο Λονδίνο

Πάρτι μέρα νύχτα

- Do you want to go to the loo for a minute?

Ο Aldous Snow στο NBC
Η συνέντευξη στο NBC όπου εμφανίζεται φτιαγμένος και αρνείται ότι κάνει χρήση ουσιών.

Γυμναστική στο Central Park

Η lisabeth Moss
Η Elisabeth Moss ως νυν του Aaron Green, δέχεται κατά τύχη τηλεφωνήματα από τον καλό της που λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, όταν το κινητό του στην τσέπη του ενεργοποιείται επανειλημμένα, ενώ εκείνος οργιάζει στα πάρτι του Aldous, και ακούει εκπληκτικούς διαλόγους όπως: -"Why are your boobs different size?" και άλλα ωραία.

Put this into your rectum
Η σκηνή στο αεροδρόμιο. Ο Aldous του ζητάει να κρύψει τα ναρκωτικά του για να περάσουν τον έλεγχο.
Μιλάει το Absynth
- Ένα ποτάκι και μετά ύπνο, για να προλάβουμε την πρωινή πτώση.
- Εντάξει. Έχεις δοκιμάσει Αψέντι; Το έπινε και ο Πικάσο.

"Γιατί μας μαστιγώνει ο Moby;" Μιλάει το αλκοόλ.

Ο Aldous με τον πατέρα του τα λένε σε ένα στριπτιζάδικο
O Aldous in Concert
Φυσικά η ταινία έχει αίσιο τέλος. O Aldous αποθεώνεται στην συναυλία και ο Aaron τα ξαναβρίσκει με την Daphne Binks . Και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δουλειά του ταλαντούχου κύριου Nicholas Stoller.

Stumble
Delicious
Technorati
Facebook
Digg

0 σχόλια »

Γράψτε ένα σχόλιο!

Προσθέστε το σχόλιό σας, ή παρακολουθήστε το από τη δική σας σελίδα. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε μέσω RSS.

Να είστε ευγενικοί, μέσα στο θέμα και όχι spam.